چه میزان خواب در طول شبانه روز برای بدن لازم است؟

میزان خواب در طول شبانه روز برای بدن لازم است

یکی از مولفه های مهم داشتن بدنی سالم، خواب کافی است. خوابیدن و استراحت کردن کافی در طول شبانه روز، باعث می شود که انسان زندگی بهتری داشته باشد. کمبود خواب، علاوه بر خستگی می تواند باعث بروز بیماری های روحی و روانی شود تا جایی که سلامتی را از فرد می گیرد. برای داشتن خوابی راحت و آرام، نیازمند کالای خواب استاندارد مثل تشک و بالش و… هستیم.

کم خوابی و پرخوابی

اختلالات خواب، توانایی داشتن یک خواب منظم و آسوده را از افراد می گیرد. مهمترین اختلالات خواب مربوط به کم خوابی و پرخوابی می شود که دلایل فراوانی برای آنها بیان می شود. گاهی افراد در اثر بیماری، استرس و اضطراب و دردهای مزمن نمی توانند خواب منظمی داشته باشند که در این حالت کم خوابی باعث می شود آنها در طول روز خسته به نظر برسند و ذهن آنها هم کشش مناسبی برای درک مسائل گوناگون ندارد. البته مکان استراحت و کالای خواب هم در کیفیت خواب، تاثیر فراوانی دارد و از این نظر تشک طبی رویال می تواند انتخابی ایده آل باشد. از دلایل پرخوابی هم می توان به مصرف داروهای خواب آور و آرام بخش، چاقی، افسردگی و… اشاره کرد. تمامی افرادی که دچار کم خوابی و پرخوابی هستند در معرض ابتلا به بیماری های مختلفی هستند؛ لذا بهتر است هرچه سریعتر نسبت به رفع اختلالات خوابی خود اقدام کنند.

میزان خواب در طول شبانه روز برای بدن لازم است؟

میزان خواب لازم برای سنین مختلف

آدمی در طول دوران مختلف زندگی در هر سنی نیاز به خوابیدن و استراحت کردن دارد. بر اساس توصیه پزشکان بدن انسان در سنین مختلف نیازمند ساعات مختلفی از خواب می باشد. اصولا بیشترین میزان خوابیدن برای نوزادان و کمترین میزان نیز برای سالمندان در نظر گرفته شده است. خوابیدن برای حفظ تندرستی بدن از اهمیت بالایی برخوردار است؛ و افراد باید حداقل 8 ساعت را به خواب اختصاص دهند. طی یک بررسی کلی این نتیجه از مدت زمان مورد نیاز برای خوابیدن به دست آمده است.
نوزادان تازه متولد شده به خواب بین 14 تا 17 ساعت نیاز دارند.
شیرخواران باید مدت زمان بین 12 تا 15 ساعت بخوابند.
نوپایان به خواب بین 11 تا 14 ساعت نیازمندند.
کودکان پیش دبستانی باید حداقل 10 تا 13 ساعت خواب داشته باشند.
کودکان در سن مدرسه باید 9 تا 11 ساعت در طول شبانه روز بخوابند.
نوجوانان به 8 تا 10 ساعت خواب منظم و آرام احتیاج دارند.
بزرگسالان هم به 7 تا 9 ساعت و سالمندان نیز به 7 تا 8 ساعت خواب نیاز دارند.

میزان خواب در طول شبانه روز برای بدن کافی است؟

اختلال خواب و بی خوابی

اغلب افراد به دلایل مختلف، درگیر اختلالات خواب و به ویژه کم خوابی هستند. زندگی ماشینی امروز و دغدغه های اقتصادی و مشکلات و بیماری ها همگی سبب شده اند بسیاری از افراد به دلیل فشارهای روحی روانی نتوانند خواب مناسبی داشته باشند. کم خوابی زمینه ساز مشکلات جدی است به همین دلیل باید به فکر درمان این اختلال باشیم. خواب کم، بر روی سلامت جسمانی و سلامت ذهنی افراد تاثیرگذار است؛ و افرادی که همیشه کم می خوابند نسبت به افراد دیگر همیشه خسته به نظر می رسند و عملکرد ذهنی آنها هم مناسب نیست. گاهی افراد به دلایل مختلف، به کم خوابیدن عادت می کنند که این مشکل می تواند عوارض دیگری را به دنبال داشته باشد.

نکاتی برای درمان بی خوابی

اگر از مشکل بی خوابی خود خسته شده اید بهتر است راهکارهایی را دنبال کنید که نتیجه مثبتی داشته باشد. گاهی ایجاد تغییراتی کوچک در زندگی می تواند بر کیفیت خواب شما موثر باشد. افرادی که به دلیل بیماری و مشکلات افسردگی بی خواب هستند بهتر است برای درمان، به پزشک مراجعه کنند.

خواب کافی برای بدن

سعی کنید بهترین بستر را برای خوابیدن خود فراهم کنید و از این جهت لازم است کالای خواب با کیفیت و استاندارد تهیه کنید. محل های شلوغ و پر رفت و آمد را برای خوابیدن انتخاب نکنید. سعی کنید در طول روز فعالیت هایی را انجام دهید که بدن شما خسته شود که در این حالت راحت تر می توانید بخوابید. از خوابیدن زیاد در طول روز کم کنید تا شب ها خواب آرام تری داشته باشید. مثبت اندیشی و کنار آمدن با مشغله های مهم زندگی هم راه حل خوبی برای برطرف کردن کم خوابی است.

نتیجه گیری

برای داشتن یک زندگی شاد و پر انرژی نیازمند خواب کافی هستیم. با وجود تمام مشکلاتی که در زندگی وجود دارد، انسان باید سعی کند همواره خواب منظمی داشته باشد. داشتن خواب کافی، بسیاری از مشکلات را از شما دور می کند و بر عکس این قضیه هم امکان دارد. اگر برای رفع اختلالات خوابی نیاز به مشورت و مشاوره دارید حتما با ما در ارتباط باشید.

سیدسینا بزرگی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *