چگونه صبح زود بیدار شویم؟ | نکات طلایی سحرخیزی

چگونه زود از خواب بیداریم؟

بیدار شدن از خواب در هنگام صبح، شاید برای بسیاری از افراد، کار دشواری باشد، اما می توان این کار را با تکرار و تمرین، به یک عادت همیشگی تبدیل کرد. بسیاری از افراد با بیدار شدن صبح زود، مشکل دارند. شاید مشکل در بالش یا تشک این افراد باشد. به همین دلیل از شب تا صبح، خواب کافی ندارند و در نتیجه صبح زود نیز تمایلی به بیدار شدن ندارند.
حتی هنوز هم هستند افرادی که شاید بعد از چندین سال شغل کارمندی یا حساس، میل و رغبتی به بیدار شدن در هنگام صبح زود، ندارند. ما قصد داریم در این جا به برخی از دلایل بیدار نشدن صبح زود و راه های سحرخیزی صحبت کنیم.

چرا نمی توانیم صبح زود از خواب بیدار شویم؟

مغز انسان دارای یک غده به نام اپی فیز است که این غده مسئول ترشح هورمون ملاتونین برای خواب را بر عهده دارد. این غده و کارکرد آن، هنوز هم برای انسان ناشناخته است اما نقش تعیین کننده ای در میزان خواب، ساعت خواب، عادت کردن به بیدار شدن در یک تایم مشخص و . . . دارد. اگر ارتباط قوی بین رفتارهای انسان و هماهنگی آن با ترشح این هورمون وجود نداشته باشد، خواب او نیز مختل خواهد شد.
اگر دلایل فیزیولوژیک و جسمی را از این پدیده کنار بگذاریم، شاید نداشتن خواب کافی و راحت در طول شب تا صبح، منجر به عدم تمایل به بیداری هنگام صبح زود شود. بالش از مهم ترین ملزومات برای داشتن یک خواب راحت است. اگر از تشک رویال استفاده کنید، مطمئن باشید کیفیت خواب شما خیلی بهتر خواهد بود. تشک رویال و انواع تشک های طبی می توانند با توجه به سلیقه و راحتی مصرف کننده خریداری شوند. برخی سفت و برخی نرم و فنری هستند. به هر حال، تشک سهم عظیمی در راحت بودن خواب فرد دارد.
دلایل متعدد دیگری نیز در سحر خیز نبودن افراد موثر است که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر است:
· مشکلات در سیستم تنفسی
· کشیدن سیگار و خوردن مشروبات الکلی
· چاقی
· مشکلات گوارشی
· عادت به تنبلی
· کم خونی
· مشکلات روحی و اعصاب که منجر به دیر خوابیدن می شوند.
· تفریحات شبانه مانند تلویزیون و مهمانی تا دیر وقت
· و برخی از دلایل دیگر

چرا نمیتوانیم صبح زود بیدار شویم

آیا مهم است صبح زود از خواب بیدار شویم؟

برخی از افراد این سوال را در ذهن خود دارند که چه ضرورتی دارد صبح زود بیدار شوند. خب در پاسخ به این افراد باید گفت، بیدار شدن در هنگام صبح می‌تواند روی سلامت بدن بسیار موثر باشد.
بدن انسان با وجود غده اپی فیز به گونه ای آفریده شده است که به هنگام دیدن تاریکی و شب، دچار حالت خواب می شود و با دیدن نور خورشید و روز، حالت هوشیاری به او دست می‌دهد. حالا اگر بر خلاف ساعت بیولوژیک بدن رفتار شود، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که شخص دچار مشکلاتی در سلامتی خود شود. این مشکلات را می توان در افرادی که شاید حدود 20…30 سال شب کاری کرده‌اند، هنوز مشاهده کرد. پس بهتر است ساعت خواب و ریتم بیدار شدن و به خواب رفتن در انسان به هم نریزد.

تاثیر کیفیت خواب بر بیدار شدن صبح زود

اگر شب هنگام بتوان از یک خواب خوب و کافی و با کیفیت بهره برد، صبح با انرژی بیشتر می‌توان بیدار شد. تصور کنید شما ساعت 11 شب به رختخواب بروید و بعد از 2..3 دقیقه به خواب فرو روید. اگر تمام شرایط از جمله تشک و بالش شما ایده آل باشد، بعد از 1 ساعت به خواب عمیقی فرو می روید و ذهن شما تمام درگیری ها و افکار روزانه را از طریق خواب دیدن، تخلیه می‌کند. مطمئن باشید صبح روز بعد بدون زنگ ساعت، نزدیک به ساعت 6 الی 7 صبح بیدار خواهید شد.
حالا تصور کنید به هر دلیلی نتوانید به خواب عمیق بروید. ممکن است مشکل از تشک یا بالش باشد و یا فکر و خیال پردازی یا حتی مشکلات جسمی مانند تنفس و وقفه‌ی خواب؛ به هر دلیل، شما خواب خوبی نخواهید داشت. پر واضح است که صبح زود، تمایلی برای بیدار شدن نیز ندارید.

تاثیر کیفیت خواب بر بیدار شدن صبح

چند راه حل برای سحرخیز شدن

درمان سخت بیدار شدن از خواب کار سختی نیست. اگر شما مشکلات زمینه ای مانند وقفه ی تنفسی در خواب، گرفتگی و انحراف بینی و یا مشکلات روحی و اعصاب و کم خونی ندارید، می توانید از راه حل های زیر برای سحرخیز شدن استفاده کنید:
1. قبل از خواب از موبایل و لپ تاپ و اینترنت استفاده نکنید.
2. پیش از خواب ای سنگین و قهوه یا هر چیز کافئین دار، بپرهیزید.
3. پیش از خواب مطالعه کنید.
4. محل خواب مناسبی را برای خود در نظر بگیرید و سعی کنید تشک رویال و بالش خود را متناسب با خود تهیه کنید.
5. شب زنده داری نکنید. و زود به رختخواب بروید.
6. برنامه ریزی برای روز بعد داشته باشید تا با انگیزه ی بهتری از خواب بیدار شوید.
7. از دکمه snooze گوشی استفاده نکنید.
8. هنگام صبح و پس از بیدار شدن، حتما فعالیتی را انتخاب کنید که دوست دارید.
9. عادت صبح زود بیدار شدن را به آرامی در خود به عادت تبدیل کنید.

نتیجه گیری

سحر خیز بودن به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها، تهیه ی تشک و بالش مناسب می‌باشد. این دو می توانند در کنار یکدیگر، خواب خوبی را برای شخص ایجاد کنند. بسیاری از اختلالات خواب و گردن دردهایی که سبب بیشتر خوابیدن شخص می‌شوند، از نامناسب بودن محل خواب و تشک و بالش می‌باشد. اگر در این مورد، تجربه ای دارید که بتواند برای همه مفید باشد، خوشحال می‌شویم که با ما در میان بگذارید.

 

منا دانشمندی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *