هر چند وقت یکبار بالش ها را بشوییم؟ + نحوه شستن

چند وقت یکبار بالش ها را بشوییم

نظافت و شست و شوی بالش ها به عنوان امری ضروری برای این کالای خواب از اصول معینی تبعیت می کند و وابسته به نوع بالش می باشد. در واقع بالش ها به دلیل آنکه محل استراحت سر هستند و در تماس مستقیم با صورت قرار می گیرند، بهداشت آنها سلامت فردی را مستقیما تحت تاثیر قرار می دهد.

حال سوال این است که چگونه و هر چند وقت یکبار بالش‌ها را بشوییم؟

اگر با ما همراه باشید، در ادامه این مطلب پاسخی قانع کننده برای این سوال ارائه خواهیم کرد.

انواع بالش و شستشوی آنها

بالش‌ها به عنوان مهم‌ترین کالای خواب امروزه انواع مختلفی پیدا کرده‌ اند تا هر کس متناسب با شرایط جسمانی خود از آنها استفاده کند. علاوه بر انواع بالش پر به عنوان محبوبترین و قدیمی‌ترین بالش ها، با انواع دیگری از بالش همچون بالش‌ رویال طبی، بالش الیاف و غیره مواجه می‌باشیم. این کالاها ضمن آنکه دارای تفاوت‌های ساختاری می‌باشند در نحوه شستشو نیز با یکدیگر فرق دارند.

انواع بالش و شستشوی آنها

فارغ از نوع بالش و ملحفه‌ای که برای آن استفاده می‌شود، لازم به ذکر است بدانید که انواع ملحفه حداکثر هفته‌ای یک مرتبه و بالش‌ها هر ۶ ماه یک بار باید نظافت و شسته شوند. چرا که ملحفه در تماس مستقیم با بدن بوده و نیاز بیشتری به شستشو دارد. شستشوی مرتب ملحفه به معنای عدم نیاز به شستشوی بالش نیست، بلکه متریال اصلی بالش نیز تا حدودی چربی و آلودگی را به خود جذب می‌کند. از این رو حداقل سالی دو مرتبه نیازمند شستشو می‌باشد. این نوع از نظافت برای هر نوع بالش با هر متریالی نیاز است.

نکات شست و شوی بالش

از جمله مهمترین نکات شست و شوی بالش این است که ملحفه و روکش آنها باید به صورت مجزا و متریال داخلی آنها نیز جداگانه شسته شود. برای شستشو نیز لازم است که از شوینده‌های ملایم و بی‌ ضرر به مقدار کافی استفاده شود. برای آنکه بافت متریال بالش و روکش آن آسیب نبیند و خشن نباشد، ضرورت دارد از شوینده‌های نرم کننده نیز استفاده شود.

مرحله خشک کردن انواع بالش از اهمیتی بالا برخوردار می‌باشد. به این منظور ضرورت دارد از بهترین روش‌ها برای خشک کردن استفاده گردد. پس از شستشوی دستی بالش‌ها و فشردن آب آنها، باید بالشها را در معرض مستقیم نور آفتاب قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. چرا که رطوبت خود می‌ تواند باعث آلودگی و بوی بد در بالش‌ها و به خصوص انواع بالش پر شود. استفاده از خشک کن برای خشک کردن بالش‌ها نیز روشی عاقلانه می‌باشد که برای تمام بالش‌ها قابل استفاده است.

نکات شست و شوی بالش

شیوه‌های شستشوی بالش

برای شست و شوی بالش ها در حالت کلی به دو صورت شستن با دست و شستن با ماشین لباسشویی می‌توانید عمل کنید. روند کار در دو روش گفته شده تا حدودی با یکدیگر فرق دارد. در شستشوی دستی لازم است که ابتدا متریال اصلی داخل بالش را خارج شود. آنگاه روکش‌های بالش و متریالهای داخلی را به صورت جداگانه و با شوینده‌های مناسب بشویید.

برای آنکه تمامی آلودگی‌های موجود در لابلای متریال بالش خارج شوند، بهتر است ابتدا مقداری شوینده را در آب ولرم حل کرده و متریال را داخل آن قرار داده و حدود نیم تا یک ساعت اجازه دهید استراحت کنند. با این کار شستشو دقیق‌تر و راحت‌تر انجام خواهد شد. سپس متریال را چنگ زده و از آب خارج کنید نهایتاً با آب فراوان آبکشی کرده و به درستی خشک کنید.

روش شست و شوی بالش با ماشین مختص بالش‌های پر می‌باشد. برای این کار نیازی به خارج کردن پر از روکش نیست. بلکه بعد از جدا کردن ملحفه می‌ توانید مستقیماً بالش را در ماشین لباسشویی قرار دهید. در صورتی که از ماشین لباسشویی اتوماتیک برای این کار استفاده می‌ کنید، به عمل خاصی نیاز نبوده و مراحل شستشو به صورت اتوماتیک صورت می‌پذیرد. در صورت استفاده از ماشین‌های نیمه اتوماتیک نیز بهتر است پس از شستشو از مرحله خشک کن نیز برای بالش استفاده کنید.

شیوه‌های شستشوی بالش

سوالات متداول

کدام بالش‌ها قابلیت شستشو ندارند و تنها باید روکش آنها را شست؟

بالش‌های مموری فوم که به آنها بالش لاتکس هم گفته می‌شود را به هیچ عنوان نباید خیس کرد.

بهترین روش شستشو برای انواع بالش پشم شیشه کدام روش است؟

روش شستشوی دستی با استفاده از آب سرد بهترین روش برای شستن این بالش‌ها می‌باشد.

آیا برای شستشوی بالش از خشکشویی هم می‌توان کمک گرفت؟

بله؛ استفاده از خشکشویی برای انواع بالش ابری توصیه می‌ شود؛ اما استفاده از آن برای دیگر بالش‌ها نیز مانعی ندارد.

آیا می‌توان از مواد سفید کننده و جرمگیر برای شستن بالش‌ها استفاده نمود؟

خیر از آنجایی که بالش‌ها در تماس مستقیم با سر و صورت قرار می‌گیرند، لازم است از شوینده‌های ملایم و بی‌خطر استفاده شود. به کار بردن مواد سفید کننده و جرمگیر در این زمینه کاری خطرناک بوده و اصلاً توصیه نمی‌شود.

سیدسینا بزرگی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *