زمانی که استرس، مسافرت یا اختلالات دیگر شما را بیدار نگه می دارد، قرص های خواب ممکن است کمک کنند. برای بی خوابی طولانی مدت، تغییرات رفتاری آموخته شده در رفتار درمانی معمولا بهترین درمان است.
اگر مرتباً در به خواب رفتن یا خواب ماندن (بی خوابی) مشکل دارید، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. درمان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث بی خوابی شما شده است. گاهی اوقات، یک علت زمینهای، مانند یک وضعیت پزشکی یا اختلال خواب، را میتوان پیدا کرد و درمان کرد – رویکردی بسیار مؤثرتر از درمان فقط خود علائم بیخوابی. تغییرات رفتاری که از طریق درمان شناختی رفتاری آموخته می شود، عموما بهترین درمان برای بی خوابی مداوم است. خوابیدن بر اساس برنامه منظم، ورزش منظم، اجتناب از کافئین و چرت زدن در طول روز، و کنترل استرس نیز احتمالا کمک کننده است. اما مواقعی وجود دارد که افزودن قرصهای خوابآور به شما کمک میکند تا مقداری استراحت لازم را داشته باشید.
همه قرصهای خوابآور دارای خطراتی هستند، بهویژه برای افراد مبتلا به بیماریهای خاص، از جمله بیماریهای کبدی یا کلیوی. همیشه قبل از امتحان یک درمان جدید برای بی خوابی با پزشک خود صحبت کنید.
در اینجا اطلاعاتی در مورد برخی از رایج ترین انواع قرص های خواب آور تجویزی که امروزه استفاده می شود، آورده شده است.
قرص خواب تجویزی
انواع قرص های خواب آور با نسخه قرصهای خوابآور تجویزی ممکن است به شما کمک کند راحتتر بخوابید یا طولانیتر بخوابید – یا هر دو. خطرات و فواید انواع قرص های خواب با نسخه می تواند متفاوت باشد. برای یافتن داروهای تجویزی مناسب برای کمک به خواب، پزشک معمولاً باید: سوالاتی بپرسید تا تصویر واضحی از الگوهای خواب خود داشته باشید برای رد هر گونه شرایط زمینه ای که ممکن است باعث ایجاد مشکل در خواب شود، آزمایشاتی را انجام دهید در مورد گزینه های مصرف داروهای خواب آور با نسخه، از جمله اینکه چند وقت یکبار و چه زمانی و به چه شکلی مصرف شود، مانند قرص ها، اسپری های خوراکی یا قرص های حل کننده، بحث کنید. برای تعیین فواید و عوارض جانبی برای شما، یک قرص خواب برای مدت زمان محدودی تجویز کنید اگر اولین دارویی که مصرف می کنید بعد از دوره کامل تجویز شده اثر نکرد، آیا یک قرص خواب با نسخه دیگر را امتحان کرده اید؟ به شما کمک می کند تا تعیین کنید که آیا نسخه ژنریک وجود دارد یا خیر، که معمولاً ارزان تر از داروهای مارک دار است.
عوارض جانبی قرص های خواب آور با نسخه
قبل از اینکه تصمیم بگیرید کدام قرص خواب را مصرف کنید، همیشه از پزشک خود در مورد عوارض جانبی احتمالی سوال کنید. بسته به نوع، قرص های خواب آور ممکن است دارای عوارض جانبی مانند:
سرگیجه یا سبکی سر که ممکن است منجر به زمین خوردن شود
سردرد
مشکلات گوارشی مانند اسهال و حالت تهوع
خواب آلودگی طولانی مدت، بیشتر با داروهایی که به شما کمک می کند بخوابید
واکنش آلرژیک شدید
رفتارهای مرتبط با خواب، مانند رانندگی یا خوردن در هنگام بیداری کامل
مشکلات حافظه در طول روز و عملکرد
داروهای ضد افسردگی با اثر آرام بخش
گاهی اوقات داروهای تجویزی که عمدتاً برای درمان افسردگی استفاده می شوند ممکن است در صورت مصرف در دوزهای پایین بی خوابی را کاهش دهند. اگرچه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، اما توسط سازمان غذا و دارو برای بی خوابی تایید نشده اند. هنگامی که بی خوابی ثانویه به افسردگی یا اضطراب باشد، داروهای ضد افسردگی ممکن است هر دو حالت را به طور همزمان بهبود بخشند. مثالها عبارتند از: آمی تریپتیلین میرتازاپین (رمرون) ترازودون
عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی با اثر آرام بخش
داروهای ضد افسردگی که اثر آرام بخش دارند ممکن است دارای عوارض جانبی مانند: سرگیجه و سبکی سر سردرد خواب آلودگی طولانی مدت دهان خشک حالت تهوع ضربان قلب نامنظم افزایش وزن مشکلات حافظه در طول روز و عملکرد یبوست