طرز تهیه پیراشکی گوشت
نصف لیوان روغن مایع
یک و یک چهارم لیوان شیر ولرم
یک عدد تخم مرغ
یک قاشق چایی خوری نمک
یک قاشق غذاخوری شکر
یک قاشق غذاخوری خمیر مایه
چهار لیوان آرد
مواد داخل پیراشکی👇🏻
دو عدد سیب زمینی
دو عدد سوسیس(اختیاری)
یک عدد فلفل دلمه
دو عدد پیاز
۳۰۰ گرم قارچ
۳۰۰گرم گوشت چرخکرده
یک قاشق سس تند(اختیاری)
پنیر پیتزا
ادویه جات:نمک ،فلفل،آویشن،دارچین،پاپریکا،زردچوبه
زرده تخم مرغ و کنجد و سیاهدونه هم برای رومال
🌿برای درست کردن خمیر ابتدا شکر رو به همراه یک چهارم لیوان شیر ولرم مخلوط کرده و یک قاشق خمیر مایه بهش اضافه میکنیم و و سرشو میزاریم تا ده دقیقه بمونه که خمیر مایه کف کنه و به عمل بیاد.
داخل ظرفی دیگه مابقی شیر رو به همراه تخم مرغ و روغن و نمک میریزیم و خمیر مایه مایع به عمل اومده رو بهش اضافه میکنیم و کامل مخلوط میکنیم و کم کم اردمون رو بهش اضافه میکنیم ورز میدیم تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاد.
خمیر رو ده دقیقه ورز میدیم و داخل ظرفی میزاریم و روشو میپوشونیم و اجازه میدیم تا دوساعت استراحت کنه و حجمش دوبرابر بشه.
🌿من برای مواد داخل پیراشکی سوسیس وسیب زمینی رو نگینی خرد کردم و سرخ کردم و گذاشتم کنار؛بعد دوتا پیاز رنده شده رو با زردچوبه تفت دادم گوشت رو بهش اضافه کردم گوشت که کمی تفت خورد بهش فلفل دلمه ایی و قارچ و ادویه جات رو اضافه کردم و بازم تفت دادم که حسابی طعم ها به خرد هم برن و در اخر یه قاشق سس تند و سوسیس و سیب زمینی که از قبل سرخ کرده بودم رو بهش اضافه کردم و همه مواد رو باهم مخلوط کردم.
🌿بعد از دو ساعت کمی خمیر رو ورز بدید تا هوای داخلش از بین بره و با وردنه پهن کنید کاتر بزنید و داخلش رو از مواد پیراشکی و پنیر پیتزا پر کنید و بقچه اش کنید و روی سینی فر کنار هم بچینید. رومال زرده تخم مرغ بزنید و با سیاهدونه کنجد تزیین کنید و داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه قرار بدید.
اگر فر ندارید هم میتونید پیراشکی هاتون رو بپیچید و داخل تابه با کمی روغن سرخ کنید.